The Deck
       
     
The Deck Phuket 08_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 10_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 01_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 11_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 19_LR.jpg
       
     
IMG_7450.jpg
       
     
The Deck Phuket 15_LR.jpg
       
     
The-Deck-Phuket-47.jpg
       
     
IMG_7155-Pano.jpg
       
     
The Deck Phuket 07_LR.jpg
       
     
The Deck
       
     
The Deck

2 blocks of 7-storey Condominium

Program : Mid-rise Residential
Area : 19,000 sq.m.
Location : Pa Tong Sai 2 Road, Phuket, Thailand
Status : Completed
Client : Sansiri PCL

Collaborator : Creative Crews
Project Director : Punpong Wiwatkul
Interior Design Director : Jadesupa Pipatsuporn
Project Architect : Supachai Khiewngam

Awards
• Asia Pacfic Property Awards Architecture - Nominated under category of Multiple Residence Architecture, Asia-pacific 2016-2017, awarded by International Property Awards
• Asia Pacific Property Awards Architecture - Best under category of Muliple Residence Architecture, Thailand 2016-2017, awarded by International Property Awards


The Deck is located within a walking-distance to the famous Patong beach, one of the most notable beaches in Phuket, Thailand. The project is a 7-storey condominium that has been separated into 2 buildings to create the maximum view of the surrounded sea and mountain and to enhance the outdoor living lifestyle among the natural environment.

In accordance with the particular shape of the site, the axis of both buildings is placed parallel to the site which points towards the Andaman Sea. At the front building, an infinity edge swimming pool on the rooftop provides an impressive panoramic view of the sea. While at the rear building, a large on-ground swimming pool is the centre of all facility as well as a bridge where both buildings connect together. Units were designed to have full height aluminium frame window that unit width is longer than its depth. Therefore, the proportion allows the natural light to reach to the deepest interior space. Also, the typical unit’s bathroom is located next to the façade window for lighting and ventilation.

The Deck was named following its unique façade. An organisation of unit types with cantilevered balconies creates a distinctive façade pattern with large outdoor space. The cantilever is varied from 2.2 m. to 3.3 m. long, encouraging outdoor activities with natural light. The flatten aluminium railing is addressed in an appropriate angle that functions from creating privacy to covering air-condensing unit. Moreover, balcony ceilings from aluminium composite are in bright ocean blue that they seamlessly blend in with the colour of Andaman Sea and perfectly represent Patong beach’s nightlife.

The Deck is a mid-rise residence in the middle of pleasant scenery. The project has been thoughtfully designed with a coherent relation to the environment. Considering the captivating facade and the authentic elements, The Deck becomes one of the most outstanding buildings in Phuket.

The Deck Phuket 08_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 10_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 01_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 11_LR.jpg
       
     
The Deck Phuket 19_LR.jpg
       
     
IMG_7450.jpg
       
     
The Deck Phuket 15_LR.jpg
       
     
The-Deck-Phuket-47.jpg
       
     
IMG_7155-Pano.jpg
       
     
The Deck Phuket 07_LR.jpg