Than Living
       
     
TH025 View3.jpg
       
     
TH025 View2_EDITED.jpg
       
     
TH025 Unit 1C section.jpg
       
     
TH025 Unit HR 2C-1.jpg
       
     
TH025 Gym.jpg
       
     
Than Living
       
     
Than Living

3 towers of 20-storey Condominium and 3 towers of 8-storey Condominium

Project Director : Punpong Wiwatkul/ Puiphai Khunawat
Project Architect : Supachai Khiewngam
Collaborator : Creative Crews
Location : Prachauthit Road, Bangkok, Thailand
Client : Siralai Co., Ltd
Status : Under Construction
Area : 58,900 sq.m.
Program : High-rise Residential


This is a compound of 6 condominiums in the quiet area of Bangkok. The buildings were planned to be in 2 rows with the large landscape area in the center. At the north side there are 3 high rise buildings while at the east side there are 3 low rise buildings because they were restricted by the height control from adjacent road. At low rise buildings, the units are shaped and planned with recess and protrusion to increase the perimeter for openings. At the same time, it adopted the landscape organic form allowing the residential units to merge with landscape where the facilities and recreation areas located. The landscape and facilities are located at the second floor of all low rise buildings. They connects to the ground floor with staircases and stepping planters.

The landscape at ground floor is connected to the common area at ground floor of high rise buildings where the residential floors are raised to provide high ceiling and create openness to the common area. The design of the high rise based on the straight line to create the contrast between low rise and high rise buildings.

There are variations of units design which are planned and arranged to form the design language of the buildings. The low rise units aim to create a warm organic form. All balconies have solid balustrades wall with built-in seating.  At the ground floor all units have their own private gardens. The high rise units aim to create lightness and openness. There are duplex unit which has a double volume only at the living area while the bedroom has normal ceiling height. This unit formed an L shape in elevation and they are stacked up like terraces. The height of the tower was defined by the number of duplex units placed in each tower because all buildings are limited to the same construction area. The higher of number of duplex units increased the tower height because of its double volume. 

TH025 View3.jpg
       
     
TH025 View2_EDITED.jpg
       
     
TH025 Unit 1C section.jpg
       
     
TH025 Unit HR 2C-1.jpg
       
     
TH025 Gym.jpg